Print Page  |  Contact Us  |  Sign In  |  Join Here
Summer School 2018 Schedule
Share |

 

2018 New England School of Addiction Studies and Prevention Studies

June 4 - 7, 2018, Worcester State University, MA

 

 

2018 Schedule at a Glance
  

Sunday, June 3, 2018

6:00 - 8:00pm : Registration open

 

Monday, June 4, 2018

8:00 - 11:30 : Registration Open

9:00 - 12:00 : Monday Morning Sessions - Limited (3 hours)

9:00 - 12:00 : Monday Morning Optional Plenary Session (3 hours) - "Coming into the Light - Breaking the Stigma of Substance Use Disorders" - Chris Dorval, MSW, LCSW, LCDP, LCDCS, ICADC (RI)

11:30 - 12:45 : Lunch

1:00 -  2:15 : Opening Plenary Session (1.25 hours) - Howard J. Shaffer, Ph.D., C.A.S., Morris E. Chafetz Associate Professor of Psychiatry in the Field of Behavioral Sciences, Harvard Medical School & Director, Division on Addiction, The Cambridge Health Alliance (MA)

2:30 - 5:30 : Monday Courses (3 hours)

5:30 - 6:30 : Dinner

7:00 - 8:30 : Evening Plenary Session (1.5 hours) - Kathy Moser, Music for Recovery (NJ)

8:30 - 9:15 : Support Groups

TOTAL: 8.75  Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

Tuesday, June 5, 2018

7:00 - 8:15 : Breakfast

8:30 - 12:00 :Tuesday Courses (3.25 hours)

12:00 - 1:00 : Lunch

1:00 - 3:45 : Tuesday Courses (2.75 hours)

4:00 - 5:15: State Meetings (1 contact hour)

5:15 - 6:30 : Dinner

7:00 - 8:30 : Evening Plenary Session (1.5 hours)

8:45 - 9:30 : Support Groups

CE TOTAL: 8.5  Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

 

Wednesday, June 6, 2018

7:00 - 8:15 : Breakfast

8:30 - 9:45 : Plenary Session (1.25 hours) - Staci Gruber, Ph.D., Director, Cognitive and Neuroimaging Core and Director, Marijuana Investigations for Neuroscientific Discovery (Mind), McLean Hospital, Associate Professor of Psychiatry, Harvard Medical School (MA)

10:00 - 12:00 : Wednesday Courses (2 hours)

12:00 - 1:00 : Lunch

1:00 - 5:15 : Wednesday Courses (4 hours)

5:15 - 6:30 : Dinner

7:00 - 8:30 : Talent Show

8:30 - 9:15 : Support Groups

8:45 - 10:00 : Social Time

CE TOTAL: 7.25 Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

 

Thursday, June 7, 2018

7:00 - 8:15 : Breakfast and Key Return

8:30 - 9:45 : Closing Plenary Session (1.25 hour)

10:00 - 12:00 : Thursday Courses (2 hours)

12:00 - 1:00 : Lunch

1:00 - 4:30 : Thursday Courses (3.25 hours)

CE TOTAL: 6.5 Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

 

CE TOTAL FOR ENTIRE EVENT: 30.75

 

Sign In
Sign In securely
Calendar

6/4/2018 » 6/7/2018
2018 Summer School